brandwacht

Kennismaken

Naam: Enzio Schreuder
Leeftijd: 56
Beroep: Brandweerman

Huidige baan

Sinds wanneer hebt u deze baan?

"Ik heb deze baan sinds 14-02-2017."

Hoe bent u bij deze baan gekomen?

"Ik ben benaderd door Wout Bosman van Flexoel. ."

Wat houdt uw baan precies in?

"De baan houdt in brandwacht diensten van twaalf uur draaien, in een geheime locatie in Overijssel. In verband met bepaalde factoren mogen wij deze locatie niet prijsgeven. "

Wat vindt u leuk aan uw baan?

"Het leuke aan de baan is dat je met brandweer collega’s uit hele land werkt."

Medewerkers gezocht?

Flexoel helpt u graag bij het vinden van de geschikte kandidaat. Wij leveren gemotiveerde en gedisciplineerde werknemers die passen binnen uw bedrijf. Kwaliteit. Daar staan wij voor.

Beroep in het algemeen.

Hoelang bent u al werkzaam in deze branche?

"27 jaar."

Waarom hebt u voor dit beroep gekozen?

"De aanleiding dat ik voor dit beroep heb gekozen, is een bosbrand in mijn jeugd in Zuid-Frankrijk. Dit heeft toen een dermate indruk op mij gemaakt, dat ik had besloten me in de bestrijding hiervan te willen ontwikkelen.  Ik heb dit met dank aan verschillende Franse collega’s kunnen doen, en heb me hierin kunnen specialiseren. Ik ben pas laat in Nederland bij een brandweerkorps terecht gekomen. "

Wat maakt u goed in uw vak?

"Wat maakt mij goed dat vind ik altijd moeilijk over mijzelf te zeggen. Wat mij goed maakt komt door mijn kennis op peil te houden. Dit houdt ook in die kennis en ervaring te delen met collega’s. Je kan heel veel van elkaar leren. Maar ook over de landsgrenzen te kijken die kennis en ervaring mee hier naar toe te nemen en waar het kan te gebruiken!"

En hoe helpt Flexoel u daarbij?

"Flexoel laat mij mijn beroep uitoefenen, maar staat ook open voor nieuwe dingen. Ik werk pas sinds kort voor ze maar dat is een ding wat mij opviel. En zeker niet onbelangrijk: de interesse in hun medewerkers, en dat heb ik wel eens anders meegemaakt."

Maak de zin af: In mijn werk ben ik pas tevreden als …..?

"Als ik met een tevreden gevoel naar huis ga, met de wetenschap dat de klant tevreden is. En alle collega’s weer veilig naar huis gaan."

Waar droomt u nog van op werkgebied?

"In Nederland mijn kennis op het gebied van bos en natuurbranden bestrijding te delen!"

Ook brandwacht worden?

Bent u enthousiast geworden na het lezen van dit verhaal? En lijkt het u uitdagend aan de slag te gaan als brandwacht? Solliciteer dan nu op een van onze brandwacht vacatures.