Certificaten Industrieel Brandwacht

Om Industrieel Brandwachter te worden moet u diverse certificaten behalen. Ook moet u middels een ademluchtkeuring beoordeeld worden op medische geschiktheid.  In dit artikel leest u meer over wat deze certificaten en medische keuring inhouden.

Certificaten Industrieel Brandwacht

Om Industrieel Brandwachter te worden moet u diverse certificaten behalen. Ook moet u middels een ademluchtkeuring beoordeeld worden op medische geschiktheid.  In dit artikel leest u meer over wat deze certificaten en medische keuring inhouden.

Basisveiligheid VCA of VCA Vol

Voor het beroep Industrieel Brandwacht is een VCA diploma verplicht. Met het behalen van dit diploma toont u aan dat u kennis heeft van de wet,- en regelgeving, onveilige situaties weet te herkennen en bij een calamiteit juist weet te handelen naar het bedrijfsnoodplan.

Kleine blusmiddelen

Het certificaat Kleine blusmiddelen laat zien dat u brandpreventief weet te handelen, brand stadia kent en herkent, deurprocedures uitvoert en kennis heeft van blusstoffen, brandklassen en van het gebruik van blustoestellen.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel bij het beroep brandwacht. Ook hier moet u een diploma voor behalen. Bij een calamiteit moet u als brandwacht mensen aansturen, de hulpdiensten snel en adequaat inschakelen en weten hoe u de portofoon goed moet gebruiken. 

brandwacht

Werken als buitenwacht / Mangatwacht

Het certificaat ‘Mangatwacht /Buitenwacht’ is bedoeld voor brandwachten die op een (petro)chemisch bedrijfsterrein toezicht houden op medewerkers die werken in een besloten ruimte. Met dit certificaat toont u aan dat u toezicht houdt op een gesloten ruimte en u goed weet te handelen in een noodsituatie.

Gas metingen

Met het certificaat Gas metingen toont u als Industrieel Brandwachter aan dat u de werking en beperkingen van draagbare gasmeet apparatuur kent, u op de hoogte bent van de risico’s die gevaarlijke stoffen met zich meebrengen en op zelfstandige wijze metingen kan uitvoeren. Ook laat u hiermee zien dat u kan bepalen of de werkomgeving veilig is voor de uitvoering van werkzaamheden.

Medische keuring werken met ademlucht

De medische keuring "Werken met ademlucht" is een belangrijk certificaat voor de Industrieel Brandwacht. Met deze keuring worden gezondheidsrisico’s en lichamelijke afwijkingen gesignaleerd. Vervolgens geeft de arts advies en handvatten om met de eventuele risico’s om te gaan en te beperken.

Bij de ademluchtkeuring beoordeelt een arts de medische geschiktheid van u als Industrieel Brandwachter. Deze medische functie eisen zijn vastgesteld om veiligheidsrisico's en gezondheidsgevaar van de medewerkers en/of derden te voorkomen.

Medewerkers gezocht?

Flexoel helpt u graag bij het vinden van de geschikte kandidaat. Wij leveren gemotiveerde en gedisciplineerde werknemers die passen binnen uw bedrijf. Kwaliteit. Daar staan wij voor.

Vind ook uw nieuwe baan bij Flexoel!

Is het beroep brandwacht iets voor u? Of bent u op zoek naar een andere nieuwe uitdaging? Flexoel helpt u graag bij het vinden van de baan die bij u past. Schrijf u vandaag nog in.