De inzet van brandwachten

Als brandwacht bent u op verschillende plekken inzetbaar. Zowel in kantoren, de petrochemische industrie, bij dakwerkzaamheden en evenementen kunnen brandwachten nodig zijn. Wat voor taken u als brandwacht op deze plekken heeft, leest u in dit artikel.

De inzet van brandwachten

Als brandwacht bent u op verschillende plekken inzetbaar. Zowel in kantoren, de petrochemische industrie, bij dakwerkzaamheden en evenementen kunnen brandwachten nodig zijn. Wat voor taken u als brandwacht op deze plekken heeft, leest u in dit artikel.

De taken van een brandwacht verschillen per locatie. Aan de hand van verschillende voorbeelden geven wij u een beeld van wat u te wachten staat als brandwacht.

Brandwacht bij kantoren

De brandmeldinstallatie op een kantoor is buiten dienst door een storing. Een organisatie is in dit geval verplicht brandwachten in te schakelen. Als brandwacht bent u op dit moment verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Tevens checkt u de vluchtwegen op versperring. Doet er een calamiteit voor? Dan handelt u op het kantoor veilig, snel en milieuvriendelijk. U zorgt ervoor dat het aanwezige personeel in veiligheid wordt gebracht. Tevens schakelt u indien nodig professionele hulp in en verleent u eerste hulp aan de personen bij wie dit nodig is.

Petrochemische industrie

Er vinden werkzaamheden plaats in de petrochemische industrie. De kans op brand en andere gevaarlijke situaties is hier groot. Als brandwacht wordt u ingezet om de veiligheid voor het personeel te verhogen en de potentiële risico’s te beperken. U controleert of het personeel de vergunning en veiligheidseisen naleven. Ook let u als brandwacht op de arbeidsveiligheid en de mate waarin gassen vrijkomen. Doet zich toch een calamiteit voor? Dan weet u adequaat te reageren, brengt u het personeel in veiligheid en neemt u maatregelen om de rust weder te laten keren.

De inzet van brandwachten

Dak werkzaamheden

Als brandwacht bent u ingezet om toezicht te houden op een veilige uitvoering van dakwerkzaamheden. Dakwerkzaamheden brengen risico op brandgevaar met zich mee. Er doet zich een calamiteit voor. Een dakdekker steekt onbewust met een brander materiaal op het dak aan. Er ontstaat een dakbrand. De gevolgen zijn desastreus. Als brandwacht weet u veilig en snel te handelen en brengt u het personeel in veiligheid. Tevens weet u adequaat professionele hulp in te schakelen zodat de gevolgen zo beperkt mogelijk blijven.

Evenementen

Er vindt een groot evenement plaats. Als brandwacht bent u ingezet om toezicht te houden op de brandveiligheid en vroegtijdig brandgevaren te herkennen. Evenementen staan bekend om de grote massa’s mensen, maar ook om de risico’s op (brand)gevaar. Evenementen hebben met grote regelmaat met open vuur of vuurwerk te maken. Wanneer een calamiteit zich voor doet en een grote massa mensen in paniek raakt weet u de vluchtroutes duidelijk aan te geven en de mensen rustig weg van het vuur te begeleiden.

Medewerkers gezocht?

Flexoel helpt u graag bij het vinden van de geschikte kandidaat. Wij leveren gemotiveerde en gedisciplineerde werknemers die passen binnen uw bedrijf. Kwaliteit. Daar staan wij voor.

Vind ook uw nieuwe baan bij Flexoel!

Zorgt u graag voor de veiligheid van mensen en is het beroep brandwacht iets voor u? Of bent u op zoek naar een andere nieuwe uitdaging? Flexoel helpt u graag bij het vinden van de baan die bij u past. Schrijf u vandaag nog in.